Biztonsági ajtók betörésvédelmi szemmel

Egy szemmel láthatóan robosztus biztonsági ajtó már megjelenésénél fogva is arra ösztönzi a hívatlan látogatókat, hogy olyan lakást szemeljenek ki maguknak, ahol régebbi, sokkal kisebb energiával, gyorsabban és biztosabban feltörhető nyílászárót találnak, érdemes tehát egy új bejárati ajtóba beruházni. A bejárati ajtók biztonságát hőszigetelésükhöz hasonlóan több módszer alkalmazásával is emelik a gyártók. Akciós acél biztonsági ajtónk például központi záras kivitelű, tolórudazatos rendszere több pontos záródást biztosít az ajtólap oldalán, alján és tetején, melyet egyes esetekben további 3-4 záródási pont egészít ki egy második, felülre szerelt zár révén. A biztonsági ajtók közismerten vastag, nagy ellenállóképességű acélból készült zárnyelveivel bizony meggyűlik a pajszeros-feszítővasas betörők dolga. Feltörésük nem csak nagy zajjal jár, hanem hosszú időt is vesz igénybe, ráadásul könnyen lehet, hogy a feltörési kísérlet kudarccal végződik.

Biztonsági ajtó beépítése

Egy biztonsági ajtó akkor képes feladatát maradéktalanul ellátni, ha beépítése kellő gondossággal és szakszerűséggel történik. A pontos és szakszerű munkát nem pótolhatja semmi! Szintén nagyon fontos, hogy a biztonsági ajtót milyen módon erősítjük a falhoz. A legfontosabb az, hogy az ajtótok és a fal közötti kapcsolat kellően erős legyen. A különböző térelhatároló falak különböző rögzítési technikákat igényelnek. Általában elmondható, hogy a rögzítéshez használt csavaroknak annál mélyebben és annál nagyobb átmérővel kell a falazatba hatolniuk, minél gyengébb, porózusabb annak anyaga. Általában elmondható, hogy célszerű a rögzítéshez 12 milliméteres átmérőjű,köracélt alkalmazni, amit oldhatatlan kötéssel rögzítünk (hegesztés). A biztonsági ajtók saroktokos kiképzésűek, azaz a belső oldalon levő tokszáruk szélesebb és magasabb a külső oldalinál. Ezeket az ajtókat a fal sarkához lehet beépíteni, előnyük, hogy az elhelyezési hézagok takarása a belső oldalon már megoldott.
Panellakásokhoz bejárati ajtóként saját gyártásu biztonsági ajtóinkat ajánljuk. Rendelhető különböző faborításal illetve festéssel, valamint különböző zártipusokkal.ZÁRAK, BETÉTEK

Cilinderes zártestek

A zárak különböző minőségű cilinderbetétekkel szerelhetők, kívülről törésvédő pajzzsal vannak ellátva. A legegyszerűbb fúrásvédett betéttől a legmodernebb, legmagasabb védelmi szintet képviselő Mottura cilinderbetétekig.

Lamellás zártestek

Az ajtóban főzárként Mottura zártest működik csappantyús nyelvvel. A kulcs 4 db 18 mm átmérőjű nyelvet mozgat, amelyek 40 mm mélyen záródnak. Az ajtó passzítását egy 20 mm átmérőjű csappantyús nyelv látja el 20 mm mélyen. A Mottura lamellás zártest nem törhető, nem fúrható. A zártesthez 3 db kéttollú kulcs tartozik.

Speciális zárrendszerek

Egy zártestben két különböző zárszerkezet található: A felső rész Mottura lamellás zárszerkezet csappantyús nyelvvel. A kulcs 4 db 18 mm átmérőjű nyelvet mozgat, amelyek 40 mm mélyen záródnak. Az alsó rész cilinderes zártest, 1 db 18 mm átmérőjű rudat mozgat, amely 22 mm mélyen záródik. Az ajtó passzítását egy 20 mm átmérőjű csappantyús nyelv látja el 20 mm mélyen. A lamellás zárak nem törhetőek, nem fúrhatóak.Bejárati ajtó

Díszrácsos bejárati ajtó

Tollas, cilinderes Mottura zárszerkezet